Igor Grigoriev: Igor Dodon a avut scopul să-i scoată pe liderii Blocului ACUM din Parlament
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Igor Grigoriev: Igor Dodon a avut scopul să-i scoată pe liderii Blocului ACUM din Parlament

Preşedintele Igor Dodon a recurs la formarea coaliţiei dintre blocul ACUM şi Partidul Socialiştilor în vara anului trecut pentru a-i scoate pe liderii blocului, Maia Sandu şi Andrei Năstase, din Parlament. De această părere este fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon şi fostul şef al Agenţiei Proprietăţi Publice Igor Grigoriev. Potrivit lui, Igor Dodon a recurs la această coaliţie pentru a-i slăbi pe cei doi lideri politici, transmite IPN.

Igor Grigoriev susţine că în perioada constituirii coaliţiei ACUM-PSRM a încercat să ia legătura cu reprezentanţii blocului. „Eu spuneam că chiar dacă şi se merge la coaliţia blocului ACUM cu PSRM, iar PSRM este Dodon, trebuie să mergi la coaliţie, dar liderii blocului ACUM trebuie să rămână în Parlament”, a declarat Igor Grigoriev la TV8.

Potrivit lui, acea coaliţie temporară, situaţională, pe care au format-o blocul ACUM şi socialiştii a avut drept scop să-i scoată pe liderii PAS şi PPPDA din legislativ. „Trebuie să mergi la coaliţie, dar liderii blocului ACUM trebuiau să rămână în Parlament. Trebuiau identificate persoane terţe profesioniste, nu tehnocrate aşa cum se numesc acum că nu este corect. Trebuiau identificate persoane profesioniste din domeniul administraţiei publice centrale sau care au avut tangenţă cu conducerea. Acesta a fost scopul – să-i scoată şi să-i slăbească. Scopul PSRM şi PDM împreună”, a explicat Igor Grigoriev.

În opinia lui, Igor Dodon ar fi mers la coaliţia cu blocul ACUM din oportunism, din mania de a fi mereu el primul. „Igor Dodon nu s-a ocupat în toţi aceşti ani cu administrarea politică a statului, dar se ocupă doar cu politicianismul. Ceea ce înseamnă scoaterea dividendelor personale ale lui şi ale partidului lui, ale cercului lui din tot ce se cheamă politică în Republica Moldova”, a spus fostul coleg de facultate al lui Igor Dodon.
Similare
RECOMANDĂRI