ULTIMA ORĂ. Piloţii moldoveni,  răpiţi în Afganistan, au fost recuperaţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ULTIMA ORĂ. Piloţii moldoveni, răpiţi în Afganistan, au fost recuperaţi

Cei doi piloţi moldoveni, răpiţi în Afganistan în 2015, au fost recuperaţi acum două zile şi se află acum la Moscova. Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă.

Igor Dodon a declarat că aceştia vor ajunge în scurt timp acasă. 

"La moment, se află în spital la Moscova. Starea este destul de bună. Vreau să mulţumesc autorităţilor ruse. Săptămâna viitoare o să merg şi îi voi lua de la Moscova”, a spus Igor Dodon. 

"Atunci când au ajuns la Moscova ei nu credeau că acest lucru se poate întâmpla, trei ani jumătate au fost ţinuţi într-o groapă în pământ, nu au văzut soarele. Nu au mâncat practic nimic, doar pâine şi apă, pentru unii din ei aici în Republica Moldova a fost pusă cruce." 

Preşedintele a declarat că după briefing rudele piloţilor vor fi contactate. "Aceste acţiuni au fost secrete de aceea orice scurgere de informaţie ar fi fost în detrimentul salvării concetăţenilor noştri."Cazul a avut loc în noiembrie 2015. Elicopterul de tip Mi-17, cu trei membri ai echipajului, toţi moldoveni, transporta 18 militari afgani. La un moment dat elicopterul a fost atacat. Piloţii au fost nevoiţi să aterizeze de urgenţă. Când au ajuns la sol unul dintre piloţi a fost omorât de talibani, iar ceilalţi 2 au fost luaţi ostatici.
Similare
RECOMANDĂRI